Pastís de nata i yema cremada.
Ingredients per la base: 1 planxa de bescuit feta amb 3 ous, 100 gr de farina i 100 gr de sucre. Cuit a 180ºC al forn durant no mes de 15 minuts. Un cop freda la partim en dos. calem amb almíbar, que el farem amb rom aigua i sucre.
Per farcir: agafem nata muntada i la posem sobre una de les dues parts de la base calada amb almíbar. Cobrim amb l'altra part de planxa (també calada amb almíbar). I anivellem la nata a les vores.
El dia anterior prepararem la yema.
Ingredients:
· 160 gr d'ous
· 160 gr de sucre
· 11 gr maizena
· 66 gr aigua
Preparació:
Batem els ous amb l'aigua i ho colem. Barrejem el sucre amb la maizena i ajuntem les dues mescles. Ho posem al foc i, sense deixar de remenar per evitar que s'enganxi al fons, deixem que agafi consistència. Deixem refredar abans de reservar-ho a la nevera cobret amb paper film fins que l'haguem d'utilitzar.
Per acabar de muntar el pastís aplicarem la yema sobre el pastís hi posem sucre abundant i, amb el soplet o la pala de cremar, cremem el sucre.
Per acabar de muntar el pastís aplicarem la yema sobre el pastís hi posem sucre abundant i, amb el soplet o la pala de cremar, cremem el sucre.
La rematada final serà posar-hi ametlla filetejada pel volt, tot i que si hagues tingut crocant o temps fer fer-lo li hagues posat.
Font de la yema cremada: carlosvalencia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada