diumenge, 27 de desembre del 2009

MOUSSE DE TORRÓ

Com no podia ser de cap altra manera, aquest any, també m'he animat a fer els postres de Nadal, amb tota la pressió que comporta dur-lo i que triomfi a casa dels familiar i les seves critiques ajudades per la sinceritat que donen el vi i el cava. :P
Un mousse de torró consistent no és la millor opció després d'un plat de canalons i un altre d'ànec, però ''no hay mal que por bien no venga''. És a dir, que aquells que es van estimar més un trosset petit, van ajudar a que en sobrés i al dia següent poguessin menjar-ne un altre trosset els tiets que van demanar quedar-se'l......



Mousse de torró
Ingredients per a la base:
- uns 75 gr de xocolata cobertura negra.
- 20 gr ametlla picada
- 40 gr sucre
Preparació:
Posem el sucre en una paella i deixem que es fongui, abans no es cremi hi posem l'ametlla i deixem que dauri. Un cop estigui tot ben integrat i daurat ho estenem sobre un paper d'enfornar per a que solidirifiqui i refredi. Reservem i quant sigui fred ho piquem obtenint, així, el crocant. Podem reservar algun tros (trencat amb les mans mateix) per a decorar.
Mentrestant desfem la xocolata i la posem a la base del motlle on hi volguem fer la mousse i, quan encara no sigui sòlida del tot, hi posem el crocant a sobre.

Ingredients per al mousse:
· 40 gr de rovells d'ou
· 25 gr sucre en pols
· 65 gr llet
· 65 gr nata per muntar
· 4 fulles de gelatina
· 200 gr torró de Xixona
· 200 gr nata semimuntada
Preparació:
Batem els ous amb el sucre fins blanquejar. Bullim la llet amb la nata i, molt a poc a poc per no coure els rovells, ajuntem les dues mescles. Ho posem a foc mig-baix, no deixem de remenar-ho fins que agafi una mica de consistència.
Hidratem les fulles de gelatina en aigua freda, i les desfem completament a la barreja que estàvem remenant. Un cop hagi entibiat i esmicolem el torró dins el cassó i ho triturem fins aconseguir una crema homogènia. Deixem refredar.
Semi-muntem la nata i la afegim a la crema amb moviments suaus cuidant que no baixi del tot i obtinguem una mousse amb cos. És recomanable integrar la nata en més d'un cop enlloc de posar-la-hi tota de cop. Quan la mescla sigui homogènia l'aboquem sobre la base de xocolata i crocant. Deixem reposar a la nevera fins al moment de servir. Just abans de portar-lo a la taula hi poseu els trossos d'ametlla i sucre que teniem reservats. No feu com jo que els vaig posar just quan el mousse havia cuallat i al moment de servir-lo el sucre havia començat a fer-se líquit tal i com passa amb el sucre dels flams.

Coses que els passen a les rosses jeje.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada