dimarts, 8 de desembre del 2009

BARRETES DE COCO I XOCOLATA

Una altra de les receptes que quan hi ha alguna cosa a celebrar posem a la llista de possibles èxits. Penso que es una recepta ideal per l'hivern; ja que la xocolata de la cobertura, a l'estiu, deixaria mans i roba brutes. El contrast de la xocolata i el coco sobra dir que és ideal per als amants d'aquests dos ingredients.
En aquest cas va ser l'aniversari del meu pare el motiu de celebració. No es un apassionat de celebrar-ho fora de casa, però el motiu s'ho valia. Em refereixo a menjar aquestes barretes, val i l'aniversari també. Els amics de l'hipica van poder degustar aquestes barretes per recuperar una mica les forces despres de muntar a cavall.


Barretes de coco i xocolata.

Ingredients per la pasta sablée( la nostra preferida).
·125 gr farina
· 62 gr mantega
· 35 gr sucre glas
· 1 rovell d'ou
· 25 gr llet o aigua freda
· aroma: vainilla, llimona, canyella.
Preparació:
Tamissem la farina amb la sal i el sucre. Trossegem la mantega sobre la farina i freguem fins que aconseguim una textura d'engrunes.
En un bol batem el rovell amb la llet i l'aroma escollit, hi aboquem la farina. Amassem poc, tan sols que quedi homogeni. Ho emboliquem amb papaer film i ho deixem refredar 30 minuts com a minim a la nevera per tal que la mantega endureixi. Un cop passat aquest temps, estirem al massa entre paper film i emmotllem a la base d'un motlle rectangular (per facilitar el tall al fer les barretes). Punxem la base per tal de que puji i ho enfornem uns 10-15 minuts a 180ºC.

Ingredients del farcit:
· 150 gr de coco
· 150 gr de sucre morè
· 150 mantega a temperatura ambient
· 40 gr de crema pastissera
· 3 ous sencers
Preparació:
Barregem el coco, el sucre i la mantega, procurant que no quedin grumolls. Afegim la crema i mesclem. Ara afegim els ous un a un. És a dir en tirem un i fins que no estigui ben incorporat no hi afegim el següent. Repetim el procés fins tenir tots els ous a la massa. Aromatitzar amb vainilla, aroma d'ametlla, aroma de taronja...es opcional.
Ho aboquem sobre la base anterior i ho enfornem uns 30 minuts a 180ºC. Estara a punt quan veiguem que té un color torrat.

Un cop fred desfem 150 gr de xocolata cobertura (65% minim) amb 150 gr de nata, quan estigui ben incorporat aboquem la mescla sobre el bescuit de coco i anivellem. Podem posar-hi coco ratllat per sobre. Ho deixem refredar a la nevera i, abans de servir, tallem les barretes a mida que ens sembli. Recomano que no siguin gaire grosses, ja que es força consistent i a menjar-ne una segona ració, sempre s'hi esta a temps.

Font: i-recetas

2 comentaris:

  1. Marta, aquestes barretes han de ser de-li-cioses!! Per mi la massa sablée també és de les que més m'agrada! I amb la xocolata i el coco... mmmm!! Fantàstiques les barretes! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Et felicitem, aquestes barretes son espectaculars. Un petó enorme.

    ResponElimina