diumenge, 27 de desembre del 2009

COULANT DE NOCILLA


Rapid i èxit assegurat si hi ha amants de la xocolata a la taula. Amb aquestes quantitats em varen sortir 4 coulants.


Coulant de Nocilla
Ingredients:
· 90 gr mantega
· 60 gr de sucre en pols
· 2 ous grossos
· 50 gr farina normal
· 1 cullerada de cacau en pols (depèn dels gustos de cadascú)
· un pessic de sal
· 30 gr de xocolata negra
· 80 gr de Nocilla (o Nutella com indica la recepta original)

Preparació:
Abans de començar retirem la mantega de la nevera per tal de aconseguir una textura pomada. mentrestant podem emmantegar els motlles i enfarinar-los (és imprescindible).
En un bol posem la mantega amb el sucre en pols i ho batem amb la batedora. Un cop muntat afegim els ous sense deixar de batre, però ara a mes velocitat.
A la recepta original adverteix que podria tallar-se degut a que la quantitat d'ous es mes gran a la quantitat de mantega. Tot i que això passi no hi ha problema, continuem batent fins que quedi una mica muntat. Al afegir la farina quedarà perfecte.
Per tant, afegim la farina i el cacau en pols amb la sal. Desfem els 30 gr de xocolata negra amb la crema de cacau que haguem triat i ho afegim a la mescla anterior. Ja podem posar la barreja als motlles deixant un dit sense omplir.
En el meu cas vaig deixar reposar-ho a la nevera cobert amb film, fins al moment de enfornar. També es pot cogelar.
És molt important enfornar els coulants en l'últim moment ja que es millor menjar-los calents i amb la part de dins líquida.
Per enfornar: pre-escalfem el forn a uns 225ºC. Un cop ben calent introduïm els pastissets a la part de baix. El temps de cocció es d'uns 10 o 12 minuts. Sempre dependrà del tamany dels motlles, però sabrem que està al punt quan la part de dalt tingui un puntet cru, però un puntet només ;).
Al desemmotllar passarem un ganivet pel volt i notarem la consistència.
Un cop desemmotllat us recomano motíssim que hi claveu una neula que de ben segur que en aquests dies en teniu. Al menjar la neula serà com sucar-la i del gust contrastat ja ni en parlem.


Font: i-recetas

1 comentari:

  1. molt bona recepta per als amants de la xocolata i de la nocilla-nutella, i 'sucar-hi' la neula ja deu ser massa!
    que passis molt bones festes i comencis amb molta empenta l'any nou.

    ResponElimina