diumenge, 27 de desembre del 2009

PASTÍS DE NATA i YEMA CREMADA


Aquest és el pastís que vaig fer per postres el dia d'aniversari del pare. Son uns postres senzills, però em va venir perfecte per estrenar el soplet de cuina.


Pastís de nata i yema cremada.

Ingredients per la base: 1 planxa de bescuit feta amb 3 ous, 100 gr de farina i 100 gr de sucre. Cuit a 180ºC al forn durant no mes de 15 minuts. Un cop freda la partim en dos. calem amb almíbar, que el farem amb rom aigua i sucre.
Per farcir: agafem nata muntada i la posem sobre una de les dues parts de la base calada amb almíbar. Cobrim amb l'altra part de planxa (també calada amb almíbar). I anivellem la nata a les vores.

El dia anterior prepararem la yema.
Ingredients:
· 160 gr d'ous
· 160 gr de sucre
· 11 gr maizena
· 66 gr aigua
Preparació:
Batem els ous amb l'aigua i ho colem. Barrejem el sucre amb la maizena i ajuntem les dues mescles. Ho posem al foc i, sense deixar de remenar per evitar que s'enganxi al fons, deixem que agafi consistència. Deixem refredar abans de reservar-ho a la nevera cobret amb paper film fins que l'haguem d'utilitzar.

Per acabar de muntar el pastís aplicarem la yema sobre el pastís hi posem sucre abundant i, amb el soplet o la pala de cremar, cremem el sucre.
La rematada final serà posar-hi ametlla filetejada pel volt, tot i que si hagues tingut crocant o temps fer fer-lo li hagues posat.


Font de la yema cremada: carlosvalencia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada