
Chinois a la crema.
Ingredients:
· 375gr farina de força
· 15 gr de llevat de forner
· 50 gr sucre
· 50 gr margarina
· 1 ou
· 50 ml llet
· 100gr iogurt
· 2 cullerades essència d vainilla
· 2 culleradetes sucre invertit
Preparació:
Desfem el llevat amb la llet. Tamisem la farina i la barregem amb la resta dels ingredients.
Afegim la llet i amassem una bona estona. Deixem en un bol tapat, durant una hora llarga. Fins que dobli el seu volum.
Mentrestant podem preparar la crema amb els següents ingredients:
· 500ml llet
· 3 rovells
· 150 gr sucre
· 30 gr maizena
· 1 culleradeta vainilla
· pell de llimona i canyella en pols
Preparació:
Posem 400 ml de llet en un cassó al foc; amb el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Deixem que arribi al bull.
A part en un got barregem els 100 ml de llet restants amb els rovells, la maizena i la vainilla. Tot ben disolt.
Quan la llet ja hagi bullit en retirem la pell de la llimona i a poc a poc, fora del foc i sense deixar de remenar, hi aboquem la barreja dels rovells. Tornem a posar al foc i no deixem de remenar fins que tingui la textura de crema espessa.
Un cop feta la crema i la massa estigui llevada tornem a amassar-la. Aquesta vegada la estirarem amb un corró i hi escamparem la crema a sobre, enrotllant-lo després com si féssim un braç de gitano. Tallem en porcions de 3 dits de gruix aproximadament i els anem posant en un motllo rodó d'uns 24 cm. Deixem reposar de nou fins ocupi tot el motlle. Pintem amb ou i enfornem a uns 180ºC durant 30 minuts. Un cop cuit barrejarem 1 cullerada de melmelada amb 1 d'aigua. Escalfem al microones no més de 30 segons i pintem recent sortit del forn.
Observacions.
· En el meu cas he escalfat el forn a 200ºC i en uns 20 minuts ja el tenia mes aviat torradet, sort de veure-ho i no deixar-ho els 30 que indica la recepta que he seguit. Ja se sap que això dels forns es força orientatiu. Crec que es millor a 180ºC, 30 min.
· No sé si ha fallat alguna cosa o ja havia de quedar espès...tupidet. Però crec que m'hauria d'haver quedat una mica mes esponjós o lleuger. Tot i així de gust força bò.
Ah! I la crema, la millor que he fet fins ara.
· La vaig començar ahir al vespre, de manera que el segon llevat ha set durant la nit per enfornar-la a les 8 i menjar-la per esmorzar acabadíssima de fer.
Font: chocolateypimienta
MARTA YO LA VEO MUY BONITA,,,me gusta mucho las cositas que preparas un beso .
ResponEliminaJe je je... cuinar és una bona alternativa a una tarda de pluja! Precisament avui estàvem escalant i hem hagut de marxar corrent per culpa de la tempesta! Em sembla que faré cas del teu consell i em posaré a la cuina :)
ResponEliminaAquesta tarta no la conec, com queda? Com un pa de pessic farcit de crema? Quina feinada!!!!
mmmm.. Gemma, si es semblant al pa de pessic, però porta la margarina i no es tant lleuger, suposo que per la falta de clares i potser també per massa farina, perquè pesa força...no sé jaja
ResponEliminaperò la textura es semblant.
A veure amb què ens sorprens tu ;)
Gracies per passar a les dues.
Hola Marta! Acabo de descobrir el teu blog!! I quina quantitat de receptes que ja portes!! :)
ResponEliminaFelicitats i enhorabona per la bona traça que tens a la cuina i en la presentació! :)
Fins aviat!
Marta, el teu bloc és fantàstic. Un petó.
ResponElimina