diumenge, 13 de setembre del 2009

CHINOIS A LA CREMA

Els dies de pluja no conviden a sortir. Tot i proposar anar a fer un cafè per veure la pluja acompanyat d'una conversa mirant intermitentment per la finestra, la gent va tenir mandra suficient per no voler començar a acostumar-se al que serà el ''nou temps'': la tardor. Jo no volia quedar-me sense fer res durant una tarda de dissabte, on a sobre el dia anterior havia set festa. Que plou durant la tarda? A cuinar!



Chinois a la crema.
Ingredients:

· 375gr farina de força
· 15 gr de llevat de forner
· 50 gr sucre
· 50 gr margarina
· 1 ou
· 50 ml llet
· 100gr iogurt
· 2 cullerades essència d vainilla
· 2 culleradetes sucre invertit
Preparació:
Desfem el llevat amb la llet. Tamisem la farina i la barregem amb la resta dels ingredients.
Afegim la llet i amassem una bona estona.
Deixem en un bol tapat, durant una hora llarga. Fins que dobli el seu volum.
Mentrestant podem preparar la crema amb els següents ingredients:

· 500ml llet
· 3 rovells
· 150 gr sucre
· 30 gr maizena
· 1 culleradeta vainilla

· pell de llimona i canyella en pols
Preparació:
Posem 400 ml de llet en un cassó al foc; amb el sucre, la pell de la llimona i la canyella. Deixem que arribi al bull.
A part en un got barregem els 100 ml de llet restants amb els rovells, la maizena i la vainilla. Tot ben disolt.
Quan la llet ja hagi bullit en retirem la pell de la llimona i a poc a poc, fora del foc i sense deixar de remenar, hi aboquem la barreja dels rovells. Tornem a posar al foc i no deixem de remenar fins que tingui la textura de crema espessa.

Un cop feta la crema i la massa estigui llevada tornem a amassar-la. Aquesta vegada la estirarem amb un corró i hi escamparem la crema a sobre, enrotllant-lo després com si féssim un braç de gitano. Tallem en porcions de 3 dits de gruix aproximadament i els anem posant en un motllo rodó d'uns 24 cm. Deixem reposar de nou fins ocupi tot el motlle. Pintem amb ou i enfornem a uns 180ºC durant 30 minuts. Un cop cuit barrejarem 1 cullerada de melmelada amb 1 d'aigua. Escalfem al microones no més de 30 segons i pintem recent sortit del forn.



Observacions.
· En el meu cas he escalfat el forn a 200ºC i en uns 20 minuts ja el tenia mes aviat torradet, sort de veure-ho i no deixar-ho els 30 que indica la recepta que he seguit. Ja se sap que això dels forns es força orientatiu. Crec que es millor a 180ºC, 30 min.
· No sé si ha fallat alguna cosa o ja havia de quedar espès...tupidet. Però crec que m'hauria d'haver quedat una mica mes esponjós o lleuger.
Tot i així de gust força bò.
Ah! I la crema, la millor que he fet fins ara.

· La vaig començar ahir al vespre, de manera que el segon llevat ha set durant la nit per enfornar-la a les 8 i menjar-la per esmorzar acabadíssima de fer.


Font:
chocolateypimienta

5 comentaris:

  1. MARTA YO LA VEO MUY BONITA,,,me gusta mucho las cositas que preparas un beso .

    ResponElimina
  2. Je je je... cuinar és una bona alternativa a una tarda de pluja! Precisament avui estàvem escalant i hem hagut de marxar corrent per culpa de la tempesta! Em sembla que faré cas del teu consell i em posaré a la cuina :)
    Aquesta tarta no la conec, com queda? Com un pa de pessic farcit de crema? Quina feinada!!!!

    ResponElimina
  3. mmmm.. Gemma, si es semblant al pa de pessic, però porta la margarina i no es tant lleuger, suposo que per la falta de clares i potser també per massa farina, perquè pesa força...no sé jaja
    però la textura es semblant.

    A veure amb què ens sorprens tu ;)


    Gracies per passar a les dues.

    ResponElimina
  4. Hola Marta! Acabo de descobrir el teu blog!! I quina quantitat de receptes que ja portes!! :)
    Felicitats i enhorabona per la bona traça que tens a la cuina i en la presentació! :)
    Fins aviat!

    ResponElimina
  5. Marta, el teu bloc és fantàstic. Un petó.

    ResponElimina