dilluns, 12 d’octubre del 2009

QUICHE DE FRUITES I CREMA

Uns postres senzills amb bona presentació. El millor de tot és que fins i tot els que som una mica negats per a això de la imaginació, a l'hora de decorar, podem fardar de acabat semi-profesional. jajjaja



Quiche de fruites i crema:
Ingredients base sableé (una de les nostres preferides)
·125 gr farina
· 62 gr mantega
· 1 rovell d'ou
· 35 gr de sucre
· un polsim de sal
· 25 ml de llet freda
· sucre avainillat o qualsevol altre aroma com llimona.
Preparació:
Posem la farina i la mantega en un bol. Les freguem ajudant-nos de les mans de tal manera que ens vagin quedant com engrunes. Afegim el sucre i l'aroma escollit juntament amb la sal. Ara hi posem el rovell d'ou i la llet freda. Amassem fins que ens quedi una massa homogènia en forma de bola, i que es desenganxi de les parets sense esforç. La presentem sobre un motlle de tartes que ja haurem emmantegat i enfarinat. Enfornem a 180ºC entre 10 i 15 min.
Mentrestant començarem amb la crema.

Per a la crema:
· 5 rovells i un ou sencer
· 60 gr de sucre
· 50 gr d'almívar (jo vaig posar-hi una culleradeta d'essència de vainilla)
· 200 ml de nata líquida.
Preparació:
Posem en un bol la nata líquida, el sucre, els rovells i l'ou sencer. Triturem amb el turmix. Ho aboquem sobre la base de pasta sabeé (que ja estara freda) i tornem a enfornar, ara, a 200ºC 20 minutets.

A sobre de la crema anterior hi va una capa de crema pastissera:
Posem 400 ml de llet en un cassó al foc, amb 150 gr de sucre, pell d'una llimona i una branca de canyella. Deixem que arribi al bull i ho retirem del foc. És millor deixar que infusioni amb la llimona i la canyella una mica abans de retirar-les, aixi refreda la llet i agafa el gustet propi.
A part barregem 100 ml de llet amb 3 rovells d'ou. També hi barregem 30 gr de maizena. Si volem podem posar-hi una mica de sucre avainillat. Hem d'aconseguir una mescla sense grumolls. Ajuntem les dues barreges vigilant molt que els rovells no quallin al tocar-se amb la llet calenta ( per tant, no les aboqueu de cop). Tornem a posar al foc, molt baix. I aneu remenant fins que espessi.

Un cop tenim la crema i la pasta sableé fora del forn, hi posem la capa de crema pastissera. Amb un dit de gruix n'hi ha prou.
Iquan tot sigui fred i reposat tallem fruita variada (plàtan, raïm, kiwi, maduixes, préssec, fuites del bosc...) a la mida que ens vagi bé per fer la decoració i la hi posem.

Idea original, amb alguna variació: la cuina de casa

3 comentaris:

  1. Marta, doncs aquesta recepta és molt resultona i a més, sol agradar a tothom!! Una de les meves preferides, sens dubte! ;)
    Petons!

    ResponElimina
  2. És un pastís dels de quedar bé, amb tanta fruita per sobre quan el portes a taula tothom fa Ohhhh!
    T'ha quedat genial!

    ResponElimina
  3. Bravo, estimada Marta!! T'ha quedat genial. Molts petons.

    ResponElimina