dimecres, 29 d’abril del 2009

Tarta de maduixes

Aquesta recepta no té cap secret, però em serveix d'excusa per donar-vos una de les bases que vaig trobar en un bloc que segurament ja coneixeu. Es una de les que més m'ha agradat i que trio sovint, sobretot per tartes simples. En aquest cas nomes anirà al forn una vegada. És per això que la fornada serà de 30 minuts, veureu que a i-recetas al ser enfornada dos cops, la primera fornada es de 10-15 minuts.


Tarta de maduixa


Base, 200 gr. de pâte sablée

250 gr. de Farina de rebosteria

Sal, un pessic

125 gr. de mantega

70 gr. de sucre glas

2 yemes

50 ml de llet freda (o aigua)

Aroma: vainilla, ratlladura de llimona o canyella.

Preparació
1. Tamisem la farina, la barregem amb la sal i el sucre glas. Trossegem la mantega sobre la farina i, amb les mans, les freguem fins aconseguir una textura com de engrunes.

2. En un bol batem la yema amb la llet i l'aroma escollit. Ho aboquem sobre la farina i amassem fins que quedi homogeni. Ho emboliquem amb paper film i deixem reposar a la nevera una 1/2 hora.
3. Passat aquest temps, estirem la massa (es millor fer-ho entre film o bosses de plàstic). Un cop estirada cobrim el motlle per tartes, el qual ja haurem engreixat i enfarinat per evitar que s'enganxi. Punxem tota la massa per tal de que no pugi.
4. Ho enfornem a 180ºC durant uns 30 minuts, ens guiarem millor si veiem que esta una mica daurat i si al punxar-la amb una forquilla veiem que no es cru. S'ha de desengrunar fàcilment.
5. Un cop cuita, deixem refredar-la mentre laminem les maduixes.
Farcit:
- maduixes
- melmelada de maduixa
- 2 fulles de gelatina
- una mica d'aigua per desfer la gelatina i desespessir la melmelada.
Preparació:
1. Laminem les maduixes i deixem uns 3-5 minuts les fulles de gelatina amb aigua freda per hidratar-les.
2. Mentrestant rebaixem la melmelada amb una mica d'aigua i l'esclafem al microones (a mi m'agrada la quantitat d'una tassa o una mica mes. Tenint en compte que el motlle es per 6 racions, no mes). Un cop calenta hi desfem les fulles de gelatina.
3. Col·loquem les maduixes formant ja la decoració que vulguem donar-li a la tarta. Aboquem per sobre la barreja de la gelatina-i-mermelada. Moveu una mica el motlle per que arribi fins al fons.
4. Deixem reposar a la nevera i que qualli.
Pot quedar molt bé uns fils de cobertura de xocolata per sobre, just per trobar-ne una mica el contrast dels gustos; fins i tot xocolata blanca penso que hi lliga. També amb nata muntada, o per als fans del merengue suís seria un acompanyant a favor.

1 comentari:

  1. Uau, quina pinta més bona! A mi la pasta sablee m'encanta, queda cruixent i amb un gustet a manttega deliciós... És com si mengessis una galeta sencera molt bona :)

    I el farcit amb les maduixes i la mermelada t'ha quedat genial, tant ben posat... i perfecte per ara que les maduixes estan en plena temporada ;)

    ResponElimina