diumenge, 5 d’abril del 2009

BIZCOFLAM


Una altra recepta que ens te enamorats. Ideal per sorpendre com a postres. Tant sols el pastís, o acompanyat amb nata, merengue, xocolata....

Bizcoflam


Imprescindibles 2 motlles (un ha de cabre dins l’altre per fer el Bany Maria)

Ingredients:

· Sucre cremat: 4/5 cullerades soperes sucre

· Flam: 4 ous, 400 ml llet, 120 gr sucre

· Bizcocho: 3 ous, 90 gr sucre, 90 gr Farina


Preparació:

Pre-escalfar el forn a 180ºC, posar-hi el motlle gran amb ¼ part d’aigua ( 2 dits)


Sucre cremat: posar sucre en una paella al foc i deixar que el sucre es desfaci. Estarà a punt quan tingui un color fosc. I textura liquida. Abocar-lo a la base del motlle petit.


Flam: batre els 4 ous amb el sucre. Afegir-hi la llet fins que quedi ben homogeni i una mica escumós. Posar la barreja dins el motlle, a sobre del sucre cremat.


Bizcocho: batre els 3 ous amb el sucre. Afegir la Farina a poc a poc i carrejar, millor amb una espàtula o Cullera. Ha de quedar ben homogeni. Abocar la barreja sobre el ‘’flam’’. Podem ajudar-nos posant una cullera cara-aball de manera que la massa no caigui directament al flam. Així aconseguirem assegurar que no es barregen les dues masses. El bizcocho ha de flotar.


Enfornar 40/50 minuts al Bany Maria a 180º. Sabrem que esta a punt quan al punxar-lo amb un ganivet/ agulla…aquest surti net.

Deixar que refredi i desemmotllar un cop fred.


Variació: podem obtenir un bizcocho diferent cada vegada jugant amb els sabors:

- xocolata: 80 gr Farina + 10 gr cacau en pols

- cafè: 2 cullerades d’aigua on hi dissoldrem 2 culleradetes de cafè instantani

- llimona/ taronja.: afegir la pela ratllada o un rajolí del seu suc.




1 comentari:

  1. Hola Marta, t'acabo de descobrir pel comentari al blog del Manel, veig que fa poc que has començat amb el blog, però ja hi tens algunes receptes espectaculars....
    Ànims i t'afageixo a la llista de blogs per seguir :)

    ResponElimina