diumenge, 21 de febrer del 2010

TARTA DE CREMA I TARONJA

Uns postres improvitzats, ja que m'he quedat sense farina. Ja fa riure...treballant en un forn. -_-'



Tarta de crema i taronja.
Ingredients:
· Una base de pasta de full
· ou per pintar
· 3 rovells d'ou
· 150 gr sucre
· 500 ml de llet (100 ml + 400 ml)
· 30 gr maizena
· canyella
· 2 taronjes
Preparació:
--> BASE:
Descongeleu la base de pasta de full, punxeu-la tota deixant uns 2 cm de marge sense punxar, els quals pintarem amb ou per donar-li un to dauradet al volt. Introduïu-la al forn pre-escaltat a 200ºC, uns 15- 20 minuts.
--> CREMA:
D'una de les dues taronjes traieu-ne la pell procurant de no agafar-ne la part blanca (ja que amarga). Poseu-la amb la llet (400ml) en un cassó al foc amb una mica de canyella i el sucre. Quan arrenqui al bull l'aparetu-ho del foc.
A part, barrejeu els 3 rovells amb la resta de llet (100 ml) i la maizena fins que no hi veigueu cap grumoll.
Tornem a la llet que ja haurà bullit i la tindrem fora del foc, la coleu per tal de separar-ne les peles, la canyella i les possibles capetes de nata que farà. Uniu les dues mescles i mentre aboqueu no deixeu de remenar, aixi eviteu que els rovells coguin i formin grumolls. Poseu-ho tot al foc novament i continueu remenant fins que us quedi una crema espessa. Passeu-la a un recipient tapada amb paper film i deixeu que refredi.
--> MUNTATGE:
Aboqueu la crema dins la base. Peleu les dues taronjes procurant deixar els grills tant ''nets'' com pugueu i col·loqueu-los sobre la crema. La taronja al tenir tanta aigua és complicada de manipular, per tant és aquí on queda patent qui sou els que teniu pasiència i gràcia innata per la decoració i qui som els que tenim la gràcia...a un altre lloc.

2 comentaris:

  1. Siguin improvitzades o no, aquestes postres són de les que més m'agraden! Pasta de full, crema i fruita! Deliciosa!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. M'encanta la pasta de full, et permet improvisar en un moment unes postres tan delicioses com aquestes!

    ResponElimina