diumenge, 7 de febrer del 2010

SACHERMOUSSE

Amants de la xocolata, esteu de sort.
He escollit aquest pastís perquè portava masses setmanes seguides fent postres fàcils, i ja m'estaven etiquetant de mandrosa.
Tal i com el nom indica, és un pastís Sacher amb una mousse entremig el bescuit i la cobertura de xocolata.



Sachermousse.
Bescuit, ingredients:
· 25 gr farina
· 25 gr cacau en pols
· 2 ous
· 2 rovells d'ou (uns 40gr)
· 2 clares d'ou (uns 65 gr)
· 110 gr de sucre llustre
· un polsim de sal.
Preparació:
Comencem escalfant el forn a uns 220ºC i cobrint un parell de plates de forn amb paper vegetal.
Barregem la farina amb el cacau en pols i la sal. Reservem.
Ara muntem les dues clares i quan comencin a estar a punt de neu, afegim 30 gr de sucre llustre. Reservem.
Posem la resta del sucre (80gr) amb els 2 ous i els rovells i, amb un batedor elèctric, ho batem fins que quedi d'un color pàl·lid (a la recepta original recomana fer-ho al Bany Maria). Ara afegim les clares muntades; primer en posem un parell de cullerades i, quan estigui integrat, l'hi aboquem la resta barrejant-ho amb moviments suaus per tal que no desmuntin les clares. Per ultim, tamissem la barreja de farina, sal i cacau integrant-ho com fèiem amb les clares. Exteneu la massa sobre les plates, de manera que quedi la superficie llisa. Enfornem uns 10 minuts, just fins que les vores comencin a daurar-se. Es millor deixar refredar abans de desenganxar-les del paper. Mentrestant prepararem la mousse.

Mousse de xocolata, ingredients:
· 100 gr llet sencera
· 1 rovell d'ou
· 200 gr xocolata negre 72%
· 160 gr clares, son unes 3 o 4 unitats.
· 45 gr sucre
· un polsim de canyella i un polsim de sal.
· 2 fulles de gelatina
Preparació:
Hidratem la gelatina.
Trossegem la xocolata i la fonem (al microones o al bany Maria). Fem bullir la llet, hi desfem la gelatina hidratada i la hi afegim a la xocolata desfeta mentre remenem per tal d'aconseguir una mescla homogènia. Ara afegim la sal i la canyella que potenciaran el gust de la xocolata. Un cop estigui tebi hi afegirem el rovell; si no esperéssim a que la temperatura redueixi, el rovell quedaria cuit. Muntem les clares a punt de neu amb el sucre. Un cop muntades, afegim primer 1/3 part de les clares per poder incorporar la resta cuidadosament i amb moviments suaus, un cop mes, per evitar que es desmuntin.

Prepararem un xarop amb sucre i aigua a parts iguals, si voleu podeu afegir un raig de rom o algun aroma.
Muntem el pastís:
Agafem una planxa de bescuit i la tallem a la mida del motlle que volguem utilitzar. Dins el motlle, amb un pinzell, la calem amb el xarop encara calent. Hi untem una capa generosa de melmelada d'albercoc i tapem amb l'altra planxa de bescuit. Tornem a calar amb la resta del xarop. Cobrim amb la mousse (es millor que reposi el menys possible) i n'allisem la superficie. Ho congelem o també podem guardar-ho simplement a la nevera. Jo l'he posat al congelador d'un dia per l'altre.

Cobetura, ingredients:
· 2 fulles de gelatina
· 150 gr de xocolata amb llet
· 12 gr de sucre
· 125 gr de llet.
Preparació:
Hidrateu la gelatina en aigua freda. Mentrestant trossejem la xocolata. Bullim la llet amb el sucre i hi desfem la gelatina de seguida. Aboquem a poc a poc la llet sobre la xocolata aconseguint que es desfagi remenant continuament. Millor que no quedin partícules de xocolata ni bombolles, per tant, no bateu amb força. Deixem refredar una mica fins que tingui consistència. Traiem la mousse del congelador, aboquem la cobertura i la posem a la nevera per a que continui agafant consistència. Tallem pastissets individuals i decorem. Per als xoco-adictes no; però als que la xocolata els embafa, aviso que és millor un tros petit i quedar satisfet que no pas un trossot i quedar aborrit. Ja que és força bo, però hi ha feina. S'aconsella prendre-la d'un dia per l'altre.



Font: i-recetas

2 comentaris:

  1. Marta, aquest pastis es bonissim!!!! I de ben segur mes suau que la propia tarta Sacher. mmmm!! :)
    Petons!

    ResponElimina
  2. Per xocoaddictes total! Qui et diu que ets mandrosa??? Que es posi ell a la cuina! ;)
    M'encanta la combinació de sacher i de mousse, la trobo molt bona i original.

    ResponElimina