diumenge, 21 de juny del 2009

Coulant de Xocolata

Divendres a la nit vàrem marxar fins ahir a la tarda a la platja la colla d'amics de l'acadèmia per donar la benvinguda a l'estiu i despedir les classes. (si, tot i el mal temps de divendres ens vam animar). Per tant el tema postres m'ha quedat aparcat. Avui he vist que no tenia res i he trobat el famós Coulant que també havia aparcat. He de confessar que aquest postre sempre he tingut ganes de fer-lo, però es d'aquells que sempre penses ''ja el faré, ja el faré''.
Dos dies fantastics de platja i riures i uns postres rodons.


Coulant de Xocolata:

Ingredients per 2 grandets o 4 petitons:
· 2 ous
· 38 gr sucre
· 38 gr mantega
· 56 gr de xocolata negra cobertura
· 6 gr xocolata en pols
·31 gr farina
Preparació:
Batre els ous amb el sucre. Desfer la xocolata amb la mantega i afegir-la als ous, recordeu que si està calent els ous perillen. Ara tamissarem la xocolata en pols i la farina sobre aquesta barreja. Prepararem uns motlles ben emmantegats i enfarinats, doncs així serà mes senzill desemotllar-los a l'hora d'emplatar. Abans de posar-los al forn deixarem reposar unes horetes a la nevera o al congelador, per escurçar el temps de repòs. Enfornem uns 10 minuts (no mes, per tal de que quedi l'interior desfet) amb el forn pre-escalfat a uns 220º.

Com que he fet la recepta avui aixi una mica d'improvitzat, l'he acompanyat amb un flam...però el perfecte, per a mi, seria algun tipus de gelat. Per contrastast de temperatures.

2 comentaris:

  1. Marta, jo quan en faig en faig molts més dels que necessito i els congelo, i així de tant en tant fem una degustació de coulants, que com em diu la meva filla i les seves amigues "estan insuperables!"
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Mmmm... sí, un coulant i una bola de gelat, perfecte, unes postres de categoria!

    ResponElimina