dilluns, 9 de març del 2009

PASTÍS SOLAR DE PRESSEC



Pastís Solar de Préssec
A aquest pastis li tinc un apreci especial, ja que va ser gracies a fer-lo, fer-lo i fer-lo que vaig aprendre a fer la crema pastissera, una ''must'' per al món dels postres. Després de forces intents i canvis de quantitats, la que més m'ha agradat ha set aquesta, precisament la que menys ingredients s'han de pesar.

Base, Ingredients:
225 gr Farina
un pessic de sal
80 gr aprox margarina
1 cullerada de sucre.
aigua freda (aprox 6 cullerades soperes)
Preparació
Escalfar forn a 190º.
Passar la farina pel colador i tallar-hi la margarina a trossos a sobre. Com si ens freguéssim les mans fem com engrunes de margarina i farina. Barrejar l'aigua mesurant-la amb una cullera fins que la pasta quedi lligada (mes o menys 6 cullerades). Estirar-la amb un corró fins que la massa cobreixi el motlle per a tartes, un cop estesa hi posem una mica de sucre. Punxar tota la massa per evitar que s'infli dins el forn. Enfornem durant uns 20 minuts (que dauri una mica).
Un cop freda hi podem posar la crema pastissera.


Crema pastissera, Ingredients:
300ml llet+3 cullerades de sucre+pell de 1/2 llimona
1 cullerada maizena+1 cullerada farina+3 rovells
Preparació:
Posem a escalfar la llet, el sucre i la pell de llimona. Mentre esperem que arrenqui al bull, batem els 3 rovells, i seguidament hi afegim remenant contínuament la maizena i la farina.
Un cop la llet bulli la apartem del foc i n'aboquem una mica als rovells, unes 3 o 4 cullerades. Remenem entre cullerada i cullerada. Un cop homogeni aboquem ''els rovells'' al cassó de la llet i remenem fora del foc. I un cop integrat tornem a posar al foc, ara foc suau.
quan veigueu que la crema es prou espessa la posem en un altre pot i la cobrim amb film fins que refredi.

Decoració, ingredients:
Préssecs, xocolata fondant.
Preparació:
Simplement tallar els préssecs segons la decoració que li volguem fer al pastis. Fondre la xocolata i escampar-la damunt el préssec

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada