dissabte, 29 d’agost del 2009

Galetes "Blanc i Negre"

Un classic dels blogs. Hi ha tantes versions escampades que no n'he agafat una en concret. He fusionat les cantitats de varies receptes...tot i que en realitat son força similars.


Galetes Blanc i Negre Ingredients:
·125 gr de xocolata negra 70%
· 30 gr mantega

· 45 gr sucre + 5gr sucre avainillat
· 1 ou · 100 gr farina
· 5 gr cafè soluble.
· 1 pessic de sal
· un pessic de llevat Royal

· sucre glass per ''rebossar''

Preparació:
Batem l'ou i el sucre fins que quedin d'un color pàl·lid. Hi afegim la vainilla i el cafè. Fonem la xocolata amb la mantega al microones o al Bany Maria. Barrejem les dues mescles.
Passem la farina per un tamís amb el llevat. Ho lliguem, no al que quedi del tot homogèni.
Deixem una 1/2 hora al congelador per tal que endureixi. Passat aquest temps donem forma de galetes i les rebossem amb sucre glas.
Enfornem a 170ºC uns 10 minuts. Veureu que estan fetes quan s'esquerdin. Notareu que son tovetes, però fan una crosta molt fina. Personalment m'encanta la seva textura.


Font: varies.

1 comentari:

  1. Un clàssic de veritat. Surten tan bones i tan boniques que no m'estranya gens que sigui una recepta tan extesa, oi? T'han quedat genials!

    ResponElimina