diumenge, 17 de maig del 2009

MOUSSE DE MOKA

Doncs vist el gran èxit del Mousse de Xocolata, m'he decidit a fer aquest altre Mousse que he vist en tants blogs. Com sempre la decoració improvitzadissima. Haure de buscar un forat per buscar imatges i treure'n idees... :S


Ingredients Base:

· 3 ous
· la meitat del pes dels ous en farina
· la meitat del pes dels ous en sucre
Preparació: Barrejar els ingredients, deixant la farina per al final i enfornar 1o/15 minuts a 180ºC.

Ingredients Mou
sse:
· 110 gr xocolata blanca
· 1 cullerada sopera, i una mica mes de cafè soluble (amb una també n'hi ha prou)
· 2 ous
· 1 cullerada de whisky

· 1 cullerada de sucre

· 4 gr gelatina neutra, de sobre
· 200 ml de nata + 10 gr sucre avainillat

Preparació:
Barregem els rovells dels ous amb el cafè, el whisky i la cullerada de sucre. Desfem la xocolata al Bany Maria i hi incorporem la barreja anterior. Ho lliguem tot a foc suau. A part, hidratem la gelatina amb aigua. Un cop desfeta l'afegim la barreja de la xocolata que encara estarà calenta, quan sigui fen desfeta la deixem reposar per que refredi.
Mentrestant muntem les clares. Seguidament muntem la nata; un cop semi-muntada, a poc a poc, hi afegirem el sucre avainillat.
Ja només caldrà afegir la nata i les clares a la barreja de xocolata, que haurà estara refredant-se, vigilant que no se'ns desmuntin.
Per muntar el partís: amb un motlle en forma d'aro marquem la base i en treiem el sobrant. Damunt la base podem posar-hi almívar (aigua sucre i una cullerada de whisky) i a sobre la Mousse. Sempre es millor d'un dia per l'altre, sinó 5 hores de repòs a la nevera.
Decoreu al gust. Molt bo
.

2 comentaris:

  1. hola, jove cuinera!
    sort que has fet una decoració improvitzada, que si t'hi arribes a entretenir...
    fantàstiques aquestes dues mousse, tot i que m'inclino més per la primera perquè a mi el cafè no m'agrada gaire. però no et diria pas que no a un bon mos d'aquest ;)

    ResponElimina
  2. Les mousse són un bon recurs per a fer unes postres de celebració, lleugeres i fresques, trobo que entren divinament i són un bon final per a un àpat copiós.
    T'ha quedat fantàstica ;)

    ResponElimina