dissabte, 15 de maig del 2010

PASTÍS SANT MARC


Els postres del Dia de la Mare. Un cop mes posant a proba la por al soplet :P
Mica en mica.




Pastís Sant Marc.


--> Bescuit:
Ingredients:
Bescuit: 75 gr sucre, 75 gr farina, 2 ous.
Preparació:
Batre els ous amb el sucre fins que dobli el volum. Hi afegim la farina tamissada.
Emmotllem en un motlle rodó (prèviament emmantegat) i enfornem a 180ºC fins que agafi color, que seran uns 20-25 minuts.

--> Yema cremada:
Ingredients:
· 160 gr d'ous,
· 160 gr de sucre
· 11 gr maizena
· 66 gr aigua
Preparació:
Batem els ous amb l'aigua i ho colem. Barrejem el sucre amb la maizena i ajuntem les dues mescles. Ho posem al foc i, sense deixar de remenar per evitar que s'enganxi al fons, deixem que agafi consistència. Deixem refredar abans de reservar-ho a la nevera cobret amb paper film fins que l'haguem d'utilitzar.

--> Farcit:
Ingredients:
600 ml de nata per muntar, 2o3 sobres d'estabilitzant, sucre.
Preparació:
Amb la nata ben freda ens disposem a muntar-la, quan comenci a muntar hi afegim el sucre i l'estabilitzant. A casa no ens agrada massa el gust de la nata amb sucre ''a palo seco'' així que normalment substitueixo bona part del sucre per sucre avainillat o aromatitzant de vainilla.

D'aquesta nata muntada, n'apartem unes 4 cullerades (la que cregueu necessària per una capa del farcit) i hi posem xocolata, ja sigui crema de xocolata (Nocilla o Nutella) o desfeta al Bany Maria o microones.

Muntatge:
Dividim el bescuit en 3 parts. Podem posar almívar o directament la capa yema a cadascuna de les parts. Hi posem sucre per sobre i el cremem amb un soplet o pala de cremar (soplet en aquest cas). En una de les bases hi posem la nata enxocolatada i anivellem, tapem amb la segona base coberta amb yema cremada, ara hi escampem una capa de nata, cobrim amb la última base que ens queda (no cal dir que al ser la que va a sobre, será la que ens ha quedat més estupenda :) ). amb la nata que ens sobri decorem el volt del pastís amb l'ajuda d'una màniga pastissera.

Un clàssic de pastís que mai m'atrevia a fer perquè això de cremar el sucre no ho veia gaire clar. Ara ja puc dir-ho en temps passat.


Sempre és millor fer-lo d'un dia per l'altre.

3 comentaris:

  1. Hola Marta, quina preciositat de pastís que vas preparar pel dia de la mare!!! Per cert, l'estabilitzant a la nata quina funció fa? I a on el compres?
    Petons artista!

    ResponElimina
  2. Segur que la teva mare va quedar encantada amb aquest pastís, felicitats a les dues!

    ResponElimina
  3. oh! quina bona pinta Marta!
    No m'entusiasma gaire la yema, però les indicacions per fer el bescuit m'han semblat molt exportables a altres preparacions...gràcies!

    ResponElimina